UA | EN

Провідна китайська компанія-виробник будівельної техніки XCMG представила чергову новинку – 750-тонну модель XCA750. Автокран сконструйований на платформі 8-осного позашляховика і здатний підіймати вантаж на 115-метрову висоту.
Автокран XCMG XCA750 буде спеціалізуватися на проведенні профілактичних і ремонтних робіт вітрових турбін, потужність яких до 2,5 МВт, і висотою 120 метрів. Нещодавно першу модель успішно випробували в компанії Shanghai Yuchuang Heavy Equipment Installation Co. Ltd.
На цю техніку покладаються великі надії. Адже тільки за попередній рік на території Китаю було встановлено понад 100 тисяч вітрогенераторних систем, для обслуговування яких потрібна потужна і витривала спецтехніка.
Головними перевагами автокрана XCMG XCA750 називаються можливість працювати на висотах понад 100 метрів (аналогів в світі немає за цим показником). До складу U-подібної стріли входить сім секцій, максимальна вантажопідйомність – 107 тонн.
Модель XCMG XCA750 оснащена інноваційним вітроенергетичним стріловим механізмом Xugong, за допомогою якого можна транспортувати стріли між робочими майданчиками по території вітропарків. Це означає, що в похідне положення з робочого автокран може переходити без застосування додаткової техніки або обладнання. Щоб вітрова стріла повністю склалася, достатньо 25 хвилин, що заощаджує час на переході з одного майданчика на інший.
Шлях до китайських вітропарків часто прокладений по бездоріжжю. Автокрани XCMG XCA750 відмінно проходять розмиту дощами дорогу, оскільки шість з восьми осей на шасі – ведучі. Як наслідок, подолання підйомів під кутом до 300 не є проблемою для техніки китайського бренду.
Про показники силових агрегатів інформація поки відсутня. Але немає сумнівів в тому, що вони перевершують 650-тонного попередника, який оснащений двома турбодизелями від Мерседеса – 655-сильним OM502LA і OM906LA (потужність – 279 кінських сил).