UA | EN

Уже в 2021 році відбудеться прем’єра першого 16-тонної електричної вантажівки Volta Zero, яка проектувалась з нуля. Тестувати новинку від виробника Volta Trucks буде кур’єрська служба, яка доставляє посилки і пошту по скандинавському регіону.

Автомобіль Volta Zero є першою електричною вантажівкою важкого класу. Вантажопідйомність на рівні 16 тонн, що також є рекордом серед машин цього типу. Дана модель вже повністю спроектована і ведеться складання першого екземпляру. Презентація Volta Zero запланована на початку 2021 року, після чого відразу ж перша модель відправиться для тестування в розпорядження кур’єрської служби Bring and Posten

По технічних показниках таємниці наразі не розкриваються. На даному етапі відомо, що модель Volta Zero зможе проїхати без підзарядки до 200 км. шляху, чого цілком достатньо при експлуатації техніки для кур’єрського розвезення в межах одного населеного пункту. Компанія Bring and Posten планує до завершення 2025 року повністю оновити автопарк, оснастивши його виключно електровантажівками, що дозволить покращити екологічну ситуацію в регіонах.

Відсутність двигуна з внутрішнім згорянням дозволило водійське місце в кабіні Volta Zero розмістити по центру. Засклена велика площа сприяє відмінній видимості в радіусі 2200. Кабіна посаджена порівняно низько, що мінімізує зусилля оператора при посадці-висадці – для кур’єрської роботи цей параметр досить актуальний.

Бренд Volta Trucks – відносно молода компанія з виробництва і обслуговування електричних автомобілів. Функціонують офіси в Швеції і Великобританії, також фірма співпрацює з провідними дизайнерськими та інжиніринговими компаніями. З0окрема, партнерами є такі імениті бренди, як Magtec, Prodrive і Astheimer, які також розробляють моделі вантажівок з нульовими викидами шкідливих речовин в повітря.