UA | EN

Під час відкриття нової білоруської атомної електростанції, Мінський автомобільний завод презентував громадськості нові моделі різнопланового транспорту. Особливий інтерес викликала електровантажівка МАЗ-4381ЕЕ, яка отримала схвальні відгуки від присутнього на даному заході президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка.

Автомобіль призначений для роботи в міських і приміських умовах. Машина оснащена китайським двигуном, потужність якого складає 70 кВт. Батарея виготовлена ємністю 91 кВт. Для повноцінної зарядки потрібно дев’ять годин – для роботи в нічний час одного заряду батареї цілком достатньо.

Питання запасу ходу в компанії МАЗ обіцяють удосконалити, оскільки сьогоднішній показник в 150 км – не вважається достатнім. Однак, місця під платформою машини достатньо для оснащення додаткової батареї. Заряджається електрична вантажівка MAZ-4381EE від спеціальної станції під напругою 380 Вт.

Також на новій електричній моделі МАЗ встановлена ​​система камер, яка служить заміною зовнішніх дзеркал заднього виду. Камери розташовані з боків повітрозбірника, а екрани для передачі зображення розташувалися на передніх стійках. Однак, з огляду на ряд проблем, з якими зіштовхнулися колеги з Європи на представленні своїх новинок, керівництво Мінського автозаводу на демонстраційному показі виставили модель електровантажівки зі звичайними дзеркалами.

Під час презентації, представник автоконцерн анонсували випуск ще однієї моделі MAZ-4381ЕЕ, яка розроблена спільно з Об’єднаним Інститутом машинобудування білоруської Республіки. При зменшеній маси даний автомобіль буде оснащений посиленим електродвигуном і батареями більшої місткості, а також отримає покращену динаміку зі збільшеним запасом ходу.