UA | EN


На території мінського автозаводу компанія МАЗ організувала виставку найкращих моделей, які принесли успіх за 75 років існування. Окрім історичних самоскидів та інших вантажівок, всі бажаючі могли побачити останні розробки, які продовжують приносити славу кращому автозаводу Європи.

Найбільше уваги адресувалося автобусам з низькою підлогою МАЗ-303266 з подовженою базою і колоритним «горбиком» на даху. Одночасно в салоні автобуса може перебувати до 110 пасажирів, на центральних вхідних дверях є пандус. Усередині кожне сидіння обладнане USB-портами для зарядки телефонів.

Не менш популярним став перший в історії підприємства електробус МАЗ-303Е10. Однієї зарядки акумуляторів вистачає, щоб проїхати понад 300 км. Функціонує новинка на електродвигуні німецького виробництва ZF Cetrax, потужність якого – 300 кВт. Ця модель, як і низькопідлоговий автобус MAZ-303266, вже в найближчому майбутньому будуть курсувати вулицями Мінська й інших міст.

Багато приємних слів дісталося і сідельному тягачу МАЗ-5440М9. Його оснастили двигуном єврокласу-6 і надпотужною ходовою частиною.
Перспективними вважаються моделі мікроавтобусів МАЗ-281. Проектуються вони в Бресті – тут 16 посадочних місць, зсувні двері, і автоматично висувається підніжка.
Також представлено ряд новинок серед самоскидів, сміттєвозів та іншої вантажної і комунальної техніки.

Керівництво МАЗ запевняє, що не зупиняється на досягнутому, і ще не один раз порадує якісними новинками і сюрпризами.