UA | EN

Мінський автомобільний завод не перестає радувати новинками. Нещодавно з контейнера зійшов найбільш вмістка вантажівка середньо-тоннажного сегменту MAZ. Модель відноситься до сімейства «Корнет», яка за технічними характеристиками здатна скласти конкуренцію більш габаритним аналогам.

Серійна модель MAZ-4381СО-2522-025 відрізняється місткістю тентованого кузова. Об’єм складає 57,7м3 – цей показник перевищує на 19 кубометрів показники звичайного «Корнета». Але, більш цікавим фактом є наявність більшого об’єму в порівнянні з 3-осною вантажівкою МАЗ 6310Е9, яка представляє важкий клас автомобілів MAZ.

Модель МАЗ-4381СО-2522-025 випускається з подовженою колісною базою (5,2 метри). Завдяки цьому вдалося подовжити кузов до 7м. 75см., що дозволяє одночасно помістити всередину 19 піддонів з вантажем.

Безбортова модель дивує висотою всередині кузова – 3 метри. Для цього розробникам довелося опустити платформу до 94 см., що вилилося в чергову вагому перевагу перед попередниками – зменшену вантажну висоту.

Новий «Корнет» випускається з двома турбодизелями на вибір:
ЯМЗ-53423, 170 к.с., 6-рівнева КП Fast Gear.
Weichai WP4.1, 190 к.с., система EGR, коробка передач, як у ЯМЗ або інша.

Новинка оснащена 2-балонною задньою пневматичною підвіскою, тоді як попереду розташовується пневморесорна підвіска комбінованого типу. Обидві підвіски мають стабілізатори стійкості.

Два 130-літрових баки забезпечують запас палива на проходження 1000 км. шляху. При русі на швидкості 80 км/год. паливні матеріали витрачаються в кількості 23,9 л. на 100 км.
Одночасно в кабіні може перебувати три людини. У комплектації є відкидна спальна полиця, автономний підігрівач, цифрові системи ESP і тахограф. При бажанні, можна додатково встановити кондиціонер, системи аудіо та круїз-контролю, електричні склопідйомники і багато іншого, включаючи систему для моніторингу та спеціальну кнопку для зв’язку з оперативними службами.